Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Моля, прочетете внимателно описаните по-долу условия, преди да използвате онлайн магазин www.jana-sd.com      

Използвайки онлайн магазина www.jana-sd.com, декларирате, че приемате и сте съгласни с настоящите условия.
Този документ съдържа Общите условия, според които Жана-СД ООД, ЕИК: 200210406, седалище и адрес на управление: гр. Бургас, жк Меден рудник бл. 33 вх. Г ет. 5, ап. 74 извършва продажба на стоки на потребителите си чрез онлайн магазина на адрес в интернет: www.jana-sd.com, наричан по-долу за краткост МАГАЗИН. Всеки, който зареди в ползваното от него техническо устройство интернет адреса www.jana-sd.com ще наричаме за краткост ПОТРЕБИТЕЛ.

Посочените условия са ограничени само до продуктите в ОНЛАЙН МАГАЗИНА. Жана-СД ООД има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти и цени, като всички такива изменения и допълнения влизат в сила от момента на публикуването им на интернет страницата на онлайн магазина: www.jana-sd.com

Промяна на цени и стоки

МАГАЗИНЪТ има право да променя цените по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална към момента на даване на поръчката.
При намаление на цените, намалените цени се обявяват, като новата цена е поставена до старата, която е зачертана.

Възможно е определен продукт да се изчерпа в периода между подаване на поръчка от КЛИЕНТА и нейното обработване. В такъв случай КЛИЕНТЪТ ще бъде информиран за това на посочения от него телефонен номер. КЛИЕНТЪТ има право да се откаже от създадената поръчка или да избере друга, сходна стока.
При допуснати технически грешки от страна на потребителя в информацията, предоставена от него при извършване на поръчката, МАГАЗИНЪТ има правото да откаже изпълнението на поръчката без да дължи обезщетение на потребителя. В случай на заплатени от страна на потребителя суми за определена поръчка/и, които по горните причини не могат да бъдат изпълнени, МАГАЗИНЪТ се задължава да ги възстанови.

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите

Информация за потребителите съгласно чл. 47, ал. 1 от ЗЗП:
1. Основните характеристики на продуктите са описани в страницата за представяне на съответния продукт.

2. Доставчик на стоки, поръчвани от настоящия онлайн магазин е Жана-СД ООД, ЕИК: 200210406.

3. Седалище и адрес на управление:  гр. Бургас, жк Меден рудник, бл. 33 вх. Г. Ап. 74, телефон за контакти - 0878385634, уебсайт: www.jana-sd.com имейл: janasd@abv.bg

4. Адресът на мястото на осъществяване на стопанска дейност е: гр. Бургас, ул. Одрин №2, ет. 5.

5. Цена на стоките се изписва на страницата за представяне на съответния продукт, непосредствено до наименованието на стоката. Поради естеството на предлаганите продукти, цената се променя в зависимост от желания от ПОТРЕБИТЕЛЯ размер и/или окомплектовка. При избор на желания размер и/или окомплектовка в страницата на продукта, се изписва неговата цена. Цените на всички размери и/или възможни окомплектовки са изписани и в описанието на всеки продукт. Всички цени публикувани в онлайн МАГАЗИНА са с включен ДДС. Стойността на транспортните разходи за доставка, НЕ Е ВКЛЮЧЕНА в цената на стоките. Тя е посочена отделно в поръчката и се начислява към цената на стоките при определяне на крайната цена за плащане.

6. Онлайн МАГАЗИНЪТ не начислява никакви разходи за използване на средство за комуникация за сключване на договора за продажба от разстояние. 

7. Доставката се извършва от куриерски фирми Рапидо Експрес и Спиди. Цената на доставка е фиксирана на 6 лв с ДДС на територията на Република България, независимо дали е до адрес на клиента или до офис на куриерски фирми Рапидо Експрес и Спиди. При поръчка на стоки на стойност над 200 лв, доставката е безплатна. Заплащането се извършва на куриера, с наложен платеж, при получаване на стоката.

Срокът на доставката е от 1 до 5 работни дни. Всички поръчки се изпълняват след потвърждение по телефона. След направена поръчка, очаквайте в срок до 48 часа наш сътрудник да се свърже с Вас на посочения в заявката телефон. Поръчки, направени след 15:00 часа, в празнични дни или събота и неделя се обработват на първия работен ден.

8. Потребителят има право да се откаже от договора за продажба от разстояние, без да посочва причини за това. Срокът за упражняване правото на отказ е 14 дни считано от:
• датата на доставка, което означава датата, на която Вие или посочена от Вас трета страна (различна от куриера) сте приели и физически владее продукта;
• в случай на повече продукти, поръчани с една поръчка и доставени поотделно: датата, на която Вие или трето лице (различно от куриера), посочено от Вас сте приели и физически владеете последния продукт, или датата, на която ние Ви уведомим, че не можем да доставим остатъка от поръчаните продукти;
• в случай на поръчка, свързана с доставка на продукт, състоящ се от множество части: датата, на която Вие или трето лице (различна от куриера) и посочено от Вас сте приели и физически владеете последната част, или датата, на която ние Ви уведомим, че не можем да доставим останалите части.

За да упражни правото си на отказ, потребителят трябва да уведоми МАГАЗИНА посочвайки име и адрес за кореспонденция и в случай, че има такива- телефонен номер и e-mail адрес както и за решението си да се откаже от договора с недвусмислено заявление, което следва да бъде представено на МАГАЗИНА на хартиен или друг траен носител.

Потребителят може също така да попълни и подаде по електронен път стандартния формуляр за отказ (Натиснете тук, за да изтеглите формуляра) или друго недвусмислено заявление за отказ на e-mail: janasd@abv.bg, като в случай че използва тази възможност, ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ незабавно ще изпрати съобщение за потвърждение на получаването на отказа. За да бъде спазен срока за отказ от договора, е достатъчно потребителят да изпрати съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора (14 дни от получаването на стоката).

В случай, че потребителят се откаже от договора, МАГАЗИНЪТ ще възстанови всички плащания, които е получил, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от потребителя начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от Жана-СД ООД), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят информира МАГАЗИНА за неговото решение за отказ от договора.

ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ извършва възстановяването само по банкова или картова сметка на клиента.
ОНЛАЙН МАГАЗИНЪТ има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъдат представени доказателства, че стоката е изпратена обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.

Потребителят следва да изпрати на МАГАЗИНА или да върне обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който потребителят е информирал МАГАЗИНА за отказа си от договора.

Срокът се счита за спазен, ако потребителят изпрати обратно стоките на МАГАЗИНА преди изтичането на 14-дневния срок.
Потребителят отговаря единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.
Стоката следва да бъде върната в оригинална опаковка в нейната цялост, пълна окомплектовка с придружаващата я документация, да не бъде прана или употребявана и без увреждания.

9. При упражняване правото на отказ, Потребителят следва да поеме транспортните разходи по връщане на стоката на МАГАЗИНА.

10. Несъответствия на стоките и рекламации.

При получаване на пратката, проверете стоката в присъствието на куриера.
При получаване на пратката, трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствие на стоката с поръчката. При несъответствие на получените стоки с поръчаните, МАГАЗИНЪТ заменя продуктите за своя сметка без допълнителни такси за Потребителя.

В случай на липсащи стоки, констатирани от Потребителя при получаване на поръчката, МАГАЗИНЪТ може да предложи алтернативни продукти на същата стойност. Ако Потребителят откаже замяна на продуктите МАГАЗИНЪТ възстановява съответната сума.

При наличие на проблем относно закупен продукт, може да се свържете с нас на телефон: 0878385634 или e-mail: janasd@abv.bg. При констатация на дефектен продукт, МАГАЗИНА се ангажира той да бъде подменен с нов като транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на МАГАЗИНА.

При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, може да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

11. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право на законова гаранция, за закупените от МАГАЗИНА стоки, която е със срок от 2 години от датата на получаване на стоката.  За повече информация може да посетите следната връзка: https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/bulgaria/index_bg.htm

В случай, че не може да се стигне до споразумение, удовлетворяващо страните по спора, и съгласно Чл.181н.,ал.4 от Закона за защита на потребителите, можете да използвате следната електронна връзка към КЗП или платформата за онлайн решаване на спорове (платформа за ОРС) в рамките на Европейския съюз: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage 

МАГАЗИНЪТ си запазва правото да изменя и допълва настоящите Общи Условия по всяко време, като всички такива изменения и допълнения влизат в сила без да е необходимо предварително съгласие на потребителите. Измененията и допълненията влизат в сила автоматично, от момента на публикуването им на интернет страницата на МАГАЗИНА: www.jana-sd.com. Потребителят има задължението да посещава периодично страницата с Общите условия, за да се запознае с евентуални промени.

Политиката за поверителност и защита на личните данни

Настоящата политика за защита и поверителност на личните данни определя и регулира правоотношенията във връзка със събирането, обработването и съхранението на лични данни между Жана-СД ООД - електронен магазин, действащ чрез електронната си страница www.jana-sd.com, наричан по-долу „Жана-СД“, „Администратор“, „Електронен магазин“ или само “www.jana-sd.com“ и Клиентите на Електронния магазин www.jana-sd.com, наричани по-долу „Клиенти“, или „Потребители“.

1. Обща информация:

Жана-СД зачита и уважава правото на конфеденциалност/ поверителност на личните данни на всеки един свой Потребител и Клиент. В тази връзка Жана-СД поема ангажимента да пази и защитава личните данни, предоставени доброволно от своите Потребители. Жана-СД обработва личните данни на своите Потребители в съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 -Общ регламент за защита на личните данни.

Основна цел за събирането на лични данни е изпълнението на поетите от Жана-СД ангажименти за качествено предоставяне на услуга. Събирането, съхранението и обработката на лични данни се осъществява чрез електронната платформа на електронен магазин Жана-СД – www.jana-sd.com или директно от Клиенти, свързали се с Жана-СД по имейл или чрез телефонно обаждане.

2. Данни за Администратора на лични данни:

Жана-СД ООД

ЕИК: 200210406

Седалище и адрес на управление:  гр. Бургас, жк Меден рудник, бл. 33 вх. Г. Ап. 74

Данни за кореспонденция: Тел.: 0878385634; Email: janasd@abv.bg

3. Данни за контролен орган:

Комисия за защита на личните данни

Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Телефон: 02 915 3 518

Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: https://www.cpdp.bg/

4. Лични данни, които Администраторът обработва

Съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 Жана-СД събира и обработва следните доброволно предоставени от Потребителите на Електронен магазин www.jana-sd.com данни:

- Лично и Фамилно име на физическо лице с цел оформяне на договора за продажба и при доставка на продукта;

- Информация за обратна връзка с цел потвърждаване на поръчката и възможност за контакт при доставка: Телефон, Имейл адрес;

- Адрес за доставка на стоки и продукти с цел доставяне на поръчаните стоки;

- При необходимост (напр. при издаване на фактура)- Име, Булстат, Адрес на юридическо лице, МОЛ, лице и телефон за контакт; 

- При необходимост (напр. при плащане по банков път)- Банкови данни, в случай когато потребителят е заявил по свое желание услуга, за която се изискват банкови данни.

5. Основание и цел за събиране на лични данни

Събирането, съхранението и обработката на лични данни се прави с цел изпълнение на договора за продажба от разстояние и доставка на поръчаната стока, при който се обработват заявки и запитвания, потвърждават се поръчки, направени от Клиентите и се изпращат до посочения адрес.

Основанието за осъществяване на тези дейности е изрично получено съгласие от Клиента чрез електронната платформа на www.jana-sd.com  или директно от Kлиенти, свързали се с магазин Жана-СД.

6. Лични данни и Трети страни

Предоставените лични данни не се разкривани на трети лица, освен с цел доставка на закупените от Клиентите продукти. В този случай данните се предоставят на лицензиран пощенски оператор- Куриерска Фирма. Информация може да бъде предоставена и на изрично оправомощени или упълномощени от Клиентите лица.

В случаите когато определена информация е необходимо да се предостави на адвокати, агенции за събиране на вземания, митници или други държавни органи, или на правоприлагащи органи за справяне с нарушения на договора или незаконно поведение, Жана-СД запазва правото си да предостави необходимата информация. Информация може да бъде разкрита, когато такава е изискуема по съдебен ред или по друг законов начин, или с цел предотвратяване на евентуално увреждане на лица или имущество.

7. Права на Потребителя

Потребителят има право по всяко време да бъде информиран относно съхраняваната за него информация, да достъпва, коригира, актуализира, променя или изтрива част от своите лични данни в профила си, създаден в електронен магазин www.jana-sd.com , да oграничава обработването им от страна на Администратора, в случаите когато те не са необходимо при извършване на дадена поръчка или когато вече не иска да бъде клиент на Жана-СД.

Потребителят има право да откаже личните му данни да бъдат използвани за рекламни или маркетингови цели. Ако Потребителят не желае данните му да бъдат използвани за рекламни или маркетингови цели, то той трябва изрично да го заяви пред Жана-СД.

При получаване на писмена молба от Ваша страна, Жана-СД може да Ви предостави Вашите лични данни, които съхранява, както и да поправи или заличи тези данни.

8. Задължения на Потребителя

Ако Потребителят предоставя данни за друго лице, негово задължение е да информира човека, за предоставянето на данните му както и за съдържанието на настоящата Политика. Потребителят има за задължение да извърши всичко необходимо, свързано с това предоставяне, спрямо местното законодателство.
Задължение на Потребителя е информацията и данните, които той ни предоставя, да са верни и точни.

9. Съгласие за обработка на лични данни от страна на Потребителя

Използвайки електронния магазин, Потребителят декларира, че е съгласен да бъдат събирани и обработвани личните му данни в съответствие с настоящата политика за защита и поверителност на личните данни както и декларира, че е информиран за съдържанието на настоящата политика (какви точно са събираните от магазина лични данни; целта, поради която те се събират, обработват и съхраняват; задълженията и правата на Потребителя). Предоставяйки информация, Потребителят гарантира за нейната точност и достоверност.
 

10. Промени в настоящата политиката

При настъпили промени в настоящата политиката, свързана със защитата и поверителността на личните данни ще бъдат оповестени на настоящата страница.